1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Bessen
  5. Een SUPER Portsaus van Meesterkok Michel Roux

Een SUPER Portsaus van Meesterkok Michel Roux

  • Frans, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2003

Ingrediënten 4 personen


60 gr boter 60 gram Sjalotjes, in zeer dunne plakjes 100 gram Champignons, in dunne plakjes 50 gram Cranberry?s of zwarte bessen halve liter port (liefst van ca. 10 jaar oud) gedroogde schil van ? sinaasappel 3 dl kalfsbouillon of wildbouillon zout en peper



Een SUPER Portsaus van Meesterkok Michel Roux
Een SUPER Portsaus van Meesterkok Michel Roux

De saus gaat uitstekend samen met in de pan gebakken koteletten, patrijs, biefstuk en wild. Dit recept is van Meesterkok Michel Roux, en echt een TOPPERTJE!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat in een steelpan de helft van de boter smelten. Zweet er de sjalotten in tot ze zacht zijn. Voeg dan de champignons en cranberry s toe en laat 3 tot 4 minuten zachtjes koken. Giet er de port bij, voeg de sinaasappelschil toe en laat alles met een derde inkoken Voeg de bouillon toe en laat 25 minuten sudderen waarbij u zo nodig het oppervlak afschuimt. Passeer de saus door een puntzeef, wals er de rest van de boter door en breng de saus tot slot op smaak met zout en peper.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top