1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Kinderkeuken keuken
  5. perzikbootjes in de sneeuw

perzikbootjes in de sneeuw

  • Kinderkeuken, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-12-2003

Ingrediënten 4 personen


- 250g rijstvlokken
- 4 eiwitten
- 200g poedersuiker
- 1 pak boudoir-koekejes (lange vingers)
- 1 blik (415g) uitgelekte halve perziken op sap
- 4 eetl youhurt
- 1 eetl aardbeienconfituur
- aardbeiensaus



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de bootjes:
Meng de youhurt met de confituur.
Vul de perzikhelften met dit mengsel.
Knip driehoekjes uit gekleurd tekenpapier, steek ze op coctailprikkers en plant ze in de youhurt, zodat je kleine zeilbootjes bekomt.

Bereidingswijze

Voor de sneeuw:
Kook de rijstvlokken zoals aangegeven op de verpakking.
Klop de eiwitten samen met de poedersuiker stijf.
Leg op een ovenplaat een laag koekjes en bedek ze achtereenvolgens met de rijst en met het eiwit.
Laat lichtjes bruinen onder de grill.
Leg een portie rijstsneeuw op de borden, lepel er een portie aardbeiensaus rond en laat er de bootjes in varen.

Serveertip

Je kan het eiwit ook met een spuitzak in mooie krulletjes op de rijstsneeuw spuiten voor hij de oven in gaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omamaria


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omamaria
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top