1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Kinderkeuken keuken
  5. ananasbeignets

ananasbeignets

  • Kinderkeuken, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-12-2003

Ingrediënten 4 personen


- 1 blik(560g) uitgelekte en drooggedepte ananasschijven op sap
- frituurolie
- poedersuiker
- 150g zelfrijzende bloem
- 1 eetl arachideolie
- 1 ei
- mespuntje zout
- 1,5 dl spuitwater


Verder heb je nodig


Frituurketel, schuimspaan, keukenpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal het mandje uit de frituurketel en verhit de frituurolie tot 170?.
Maak een glad beslag van de bloem, de olie, het zout, het losgeklopte ei en de helft van het water.
Voeg de rest van het water al roerend toe tot het beslag een romige consistentie heeft.
Snijd de schijven ananas in helften.
Doop ze in het beslag en laat het overtollige beslag eraf lopen.
Bak de ananashelften in de hete olie tot ze goudbruin zijn.
Haal ze met een spaan uit de olie en leg ze op keukenpapier.
Houd ze warm tot alle beignets klaar zijn.
Bestrooi ze voor het opdienen met poedersuiker.

Serveertip

Je kan de ananasschijven- voor je ze in het beslag doopt- bestrooien met een beetje kaneelpoeder.

Bak niet te veel beignets in een keer, anders koelt de olie te snel af.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omamaria


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omamaria
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top