1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. Okrosjka

Okrosjka

  • Russisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2003

Ingrediënten 4 personen


-1/2 liter zure room
-1/8 liter room
-1 el scherpe mosterd
-1/2 liter oudbruin bier
-zout, peper
-3 el suiker
-sap 1 citroen
-2 uien (gepeld en geraspt)
-1 kleine komkommer (geschild en in kleine blokjes)
-100 g gaar kalfsvlees (in dobbelsteentjes)
-100 g gaar gerookte tong (in dobbelsteentjes)
-100 g gerookte ham (in dobbelsteentjes)
-1 klein blikje krab (160 g)
-bieslook, dille



Verfrissende soep uit Rusland, die ijskoud geserveerd moet worden, met een ijsblokje !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-roer de zure room en de room met de mosterd los in een kom
-al roerend het bier erbij gieten
-breng op smaak met peper, zout, suiker en citroensap
-rasp de uien erboven uit

Bereidingswijze

-voeg de blokjes komkommer, en de blokjes vlees erbij
-laat de krab uitlekken en verwijder kraakbeen en pluk het uiteen en voeg mee in de kom
-bieslook en dille fijn hakken
-doe het bieslook in de soep

Serveertip

-verdeel over 4 soepkommen en strooi wat dille erover en doe in elke kom een ijsblokje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top