Silezisch maanzaaddessert

  • Pools, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2003

In Silezie is dit een typisch dessert voor kerst-en oudejaarsavond ; erg lekker en oermakkelijk, en goedkoop !

Deel dit recept

Ingrediënten
-100 g oudbakken wit brood
-1/2 liter melk
-100 g suiker
-250 g gemalen maanzaad
-6 el rum
-50 g rozijnen en 50 g gehakte amandelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-rasp de korsten van het brood
-het brood in niet te dikke plakken snijden
-leg ze naast elkaar in een schaal

Bereidingswijze

-verhit de melk en de suiker samen, tot de suiker opgelost is
-verdeel de 1/2 van die zoete melk over het brood
-doe het maanzaad in een pan en overgieten met de rest van het maanzaad en laat 10 min weken
-vervolgens de rum, de rozijnen en amandelen door het maanzaad mengen
-in een glazen schaal om en om lagen maken van de met zoete melk besprenkelde sneetjes en maanzaadmassa
-de bovenste laag moet maanzaad zijn
-de schaal afdekken en in de koelkast zetten tot het serveren

Laatste reacties

hlegerstee avatar
hlegerstee 19-02-2005

dit is mijn favoriete poolse eten, mijn vriend is pools en ik eet dit dus geregeld inderdaad vooral met feestdagen, de poolse naam hiervoor is makuwka

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten