Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gebakken zalmfilet met een knapperig korstje

Gebakken zalmfilet met een knapperig korstje

Door: chaootje

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2003

Ingrediënten 4 personen


2 sneetjes witbrood (van 2 dagen oud)
40 g geraspte oude kaas (C1000 Vers)
rasp van 1 citroen
1 1/2 el fijngesneden basilicum
1 el mosterd
2 el mayonaise (C1000 Selectie)
versgemalen peper, zout
4 stukken zalmfilet a 125 - 150 g
1 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de korstjes van het brood en verkruimel de rest in een Keukenmachine. Roer er de kaas, de rasp, de basilicum, de mosterd, 1 1/2 el van de mayonaise en peper en zout naar smaak door.
Bestrijk de zalm met olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Leg ze in een ingevette ovenschaal.
Grill de zalm 3 min. onder een voorverwarmde hete grill. Neem de schaal uit de oven en bestrijk de zalm met de rest van de mayonaise. Verdeel het broodkruimmengsel erover, druk het aan en schuif de zalm weer onder de hete grill.
Laat hem in ? 5 min. mooi bruin worden en gratineren. Let op dat het korstje niet te donker wordt. Zet het anders een richel lager onder de grill. Lekker met de risotto en gegrilde tomaten.

Bron

C1000



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top