1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Tafelzuur uit Sichuan

Tafelzuur uit Sichuan

  • Chinees, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-12-2003

Ingrediënten


-1 wortel (geschrapt en in plakjes)
-250 g chinese kool
-2 middelgrote komkommers
-1 witte ramanas of 2 bosjes radijs
-4 verse rode chilipepers
-3 cm verse gemberwortel
-3 el droge sherry
-1,3 liter kokend water
-1 el zwarte peperkorrels (licht gekneusd)
-45 g zout en 15 g suiker



Bewaar dit zuur in goed afgesloten jampotten en bewaar het in de koelkast

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-hak de afgespoelde kool in grove stukjes
-de gewassen komkommer in plakjes snijden
-verdeel de geschilde rammenas in plakjes
-snij de chilipeper en gember in snippers

Bereidingswijze

-doe al de gesneden ingredienten in een grote glazen pot, voeg de rest toe en sluit de pot
-goed schudden en laat circa 4 uur staan op een donkere koele plaats

Serveertip

-schep het zuur in jampotten en bewaar ze goed afgesloten in de koelkast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top