Krokant gebakken Peking kip

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2003

Heerlijke goudbruin gebakken kip op z'n Chinees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 panklare kip van 1,5 kg
-2 el droge sherry
-1 th lepel zout en 1 th lepel suiker
-2 th lepels sesamolie
-1/2 th lepel witte peper
-1 th lepel vijfkruidenpoeder
-2 eiwitte (goed geklopt)
-125 g maizena
-olie om te frituren
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-spoel de kip af, laat uitlekken en dep droog
-wrijf ze in met een mengsel van sherry, zout, suiker,sesamolie, peper en vijfkruidenpoeder
-laat de kip zo 30 min liggen en dep ze dan droog
-bestrijk de kip met eiwit en bestuif ze tamelijk dik met maizena

Bereidingswijze

-verhit de olie flink en laat de kip op een grote schuimspaan erin glijden
-schep de hete olie ook over de kip, zodat ze helemaal dicht schroeit
-temper het vuur en bak de kip goudbruin
-neem ze uit de pan en laat 10 min rusten
-verhit de olie opnieuw en doe de kip er terug in en bak nog 5 min
-neem ze weer uit de pan en laat weer rusten
-doe de kip er terug in en bak ze goudbruin en krokant
-laat de kip uitlekken en verdeel in mooie porties

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 12-12-2003

leuke variatie en zelfgemaakte Peking kip(eend) is wel veel meer veilig als die je bij 't chinees koopt(qua bakterieen dan...) Bedankt! Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten