1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Schotse keuken
  5. Haggis
  6. Haggis

Haggis

Door: harryz

  • Schots, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-12-2003

Ingrediënten 4 personen


1 lamshart, lamslever, niertjes (niet noodzakelijk), runderniervet, havermeel, zout, peper(veel), uitje(s), Scotch Whisky


Verder heb je nodig


Een schapenmaag of een ruime braadzak


Gerecht van voornamelijk orgaanvlees van het lam.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de schapenmaag schoon in koud water (24 uur) en keer hem binnenstebuiten. Trek de vliezen eraf zodat een witte zak overblijft.
Of gebruik een braadzak!! (Zeer aan te raden)

Bereidingswijze

Maal alle ingredienten tot een grove massa (niet te fijn), maak goed gebruik van zout en peper, vul de maag of bradzak hiermee en kook het geheel ca. 3 uur.

Serveertip

Warm serveren met een puree van koolraap en een fles Dalwhinnie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harryz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top