Zuurkoolschotel met rundvlees

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Eens wat anders dan stamppot zuurkool

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 1 doosje maggi oven dagschotel voor zuurkool met gehakt en creme fraiche-bieslook
* 1 ei
* 300 g rundvlees
* 2 uien
* 500 g zuurkool
* 3 eetlepels olijfolie
* 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Met in een maatbeker 400 ml water af, roer de Maggi Oven dagschotel erdoor en vervolgens het ei. Snijd de rundvlees in blokjes. Pel de uien en snipper ze grof. Verhit de olie in een wok en roerbak de blokjes rundvlees in 10 minuten lichtbruin . Schep ze op een bord. Fruit de ui in het bakvet en schep de zuurkool erdoor. Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bodem. Verdeel hierover het zuurkoolmengsel en de rundvlees. Dek de schotel af met de rest van de aardappel. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel. Bak de schotel in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

boester avatar
boester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten