1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus

Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus

Door: kerstsfeer

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-12-2003

Ingrediënten 4 personen


? 1 bak Malaga-roomijs (1 liter)
? 1 reep witte chocolade (100 g)
? 1 reep pure chocolade (100 g)
? 1 bekertje slagroom (125 ml)
? 2 sticks oploskoffie (caramel of mocca)



Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

5 minuten voorbereidingstijd
30 minuten wachttijd
10 minuten bereidingstijd (IJs ca. 30 minuten van tevoren uit diepvries nemen en zacht laten worden.) Witte chocolade in kleine stukjes snijden en door ijs mengen. IJs opnieuw invriezen.

Pure of bittere chocolade in stukken breken. In pannetje met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom laten smelten, regelmatig roeren. Koffiepoeder erin oplossen. IJs over vier coupes of schaaltjes verdelen. Warme chocoladesaus deels erover schenken en rest in sauskom apart erbij serveren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstsfeer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top