Selderijsoep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-2003

Romige selderijsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 2 groentebouillontabletten
? 1 knolselderij (ca. 400 g)
? 1 aardappel
? 1 ui
? 1 potje finesse voor verrijken (250 ml)
? 150 g blauwaderkaas (bijv. gorgonzola)
? 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)
? 1 bruin stokbrood

? staafmixer
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In soeppan 1 liter water met bouillonblokjes aan de kook brengen. Knolselderij en aardappel schillen en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Ui, knolselderij en aardappel aan bouillon toevoegen en in ca. 15 minuten beetgaar koken. Met staafmixer soep kort pureren. Finesse en kaas toevoegen en nog ca. 5 minuten al roerend zachtjes verwarmen tot kaas is gesmolten. Soep op smaak brengen met zout en peper en garneren met peterselie. Serveren met stokbrood.

Laatste reacties

icelanor avatar
icelanor 18-10-2007

Hoi, ik zou jouw selderijsoep wel willen maken, maar..... wat is in hemelsnaam "finesse voor verijken" ??? Kun je dat in de supermarkt kopen? Heb je ook nog een andere kaassuggestie, ben niet zo kapot van blauwe kaas. Verder lijkt het me heerlijk, nu alleen nog wachten op jouw antwoord. Groetjes, Caroline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten