Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

  • Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

  • Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

  • Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien -1 rode paprika - 400 gr champignons - 2 takjes peterselie - ± 500 gr varkenshaas - peper, zout - 4 el olijfolie - 1/2 dl cognac of vieux - 1/4 ltr slagroom - 1 el tomatenpuree
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 516,15 kcal
Koolhydraten 8,19 g
Eiwitten 33,16 g
Vetten 35,02 g
Benodigdheden
grote koekenpan zodat alle stukjes vlees de pan raken

Voorbereiding

Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Peterselie in toefjes verdelen. Varkenshaas in grove stukken snijden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de varkenshaas in gedeelten zodat deze snel bruin en rose bakken (vlees mag niet te gaar worden!). Bestrooien met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en hou dit warm. Bak in het overgebleven bakvet de uien, paprika en champignons op hoog vuur 5 minuten. Tomatenpuree erbij en even meebakken. Afblussen met cognac. Slagroom toevoegen en op hoog vuur tot gebonden saus laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper en een scheutje tabasco. Vlees door de saus mengen en nog even doorwarmen (zorg ervoor dat het vlees niet te gaar wordt!)
Strooi de gesneden peterselie over het gerecht.

Bron

chefkok Gaetano Sergio

Serveertip

Heerlijk met tagliatelle. Rijst, gebakken aardappelen of een andere pasta kan natuurlijk ook. Broccoli, sperziebonen, doperwten sla, alles smaakt er voortreffelijk bij.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten