Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-2003
  • Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

  • Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

  • Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

  • Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

    Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien -1 rode paprika - 400 gr champignons - 2 takjes peterselie - ± 500 gr varkenshaas - peper, zout - 4 el olijfolie - 1/2 dl cognac of vieux - 1/4 ltr slagroom - 1 el tomatenpuree
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote koekenpan zodat alle stukjes vlees de pan raken

Voorbereiding

Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Peterselie in toefjes verdelen. Varkenshaas in grove stukken snijden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de varkenshaas in gedeelten zodat deze snel bruin en rose bakken (vlees mag niet te gaar worden!). Bestrooien met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en hou dit warm. Bak in het overgebleven bakvet de uien, paprika en champignons op hoog vuur 5 minuten. Tomatenpuree erbij en even meebakken. Afblussen met cognac. Slagroom toevoegen en op hoog vuur tot gebonden saus laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper en een scheutje tabasco. Vlees door de saus mengen en nog even doorwarmen (zorg ervoor dat het vlees niet te gaar wordt!)
Strooi de gesneden peterselie over het gerecht.

Bron

chefkok Gaetano Sergio

Serveertip

Heerlijk met tagliatelle. Rijst, gebakken aardappelen of een andere pasta kan natuurlijk ook. Broccoli, sperziebonen, doperwten sla, alles smaakt er voortreffelijk bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 18-04-2021

Dat klinkt ook erg lekker taszdevlin. Dank je wel voor je leuke reactie. Groet, Petra

taszdevlin avatar
taszdevlin 15-04-2021

Ik heb de cognac vervangen voor een port en en de varkenshaas een middag laten weken in de port met knoflook en olijfolie ,en heb de champignons vervangen voor courgette ..zelfs dan erg lekker

pwiggers avatar
pwiggers 28-12-2020

Zo, dat is leuk om te horen ellabella. Heel blij met je enthousiaste reactie.

ellabella0 avatar
ellabella0 26-12-2020

Errug lekker! Met spruitjes uit de oven a la Nigella Lawson een groot succes.

Mjammie68 avatar
Mjammie68 26-11-2020

Vraagje: ik wil dit recept voor 6 personen maken. Moet ik dan alles met 1,5 vermenigvuldigen?

Mjammie68 avatar
Mjammie68 26-11-2020

Vraagje: Ik wil dit gerecht voor 6 personen maken. Moet ik dan alles met 1,5 vermenigvuldigen?

pwiggers avatar
pwiggers 09-07-2020

Blij te horen dat de varkenshaas bij je in de smaak is gevallen Jos. Dank je wel voor je reactie.

professoroud avatar
professoroud 08-07-2020

Heerlijke varkenshaas! Ik had nog een halve courgette over en heb die gebruikt ipv paprika; volgende keer met paprika.

pwiggers avatar
pwiggers 18-11-2019

Bij mijn meldingen: Cecileg zegt op 18 november 2019 11:00:44 Ik heb het met kip gemaakt, maar het smaakte evengoed heel lekker. Lieve groet Cecile

pwiggers avatar
pwiggers 17-11-2019

Wat leuk om te horen Cecile. Fijn dat het weer goed heeft gesmaakt. Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten