1. Home
  2. Recepten
  3. Sterke dranken
  4. Cognac
  5. Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-2003

Ingrediënten 4 personen


2 uien -1 rode paprika - 400 gr champignons - 2 takjes peterselie - ± 500 gr varkenshaas - peper, zout - 4 el olijfolie - 1/2 dl cognac of vieux - 1/4 ltr slagroom - 1 el tomatenpuree


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Grote koekenpan zodat alle stukjes vlees de pan raken


Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus
Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus
Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus
Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus
Spezzatino alla panne

Heerlijke varkenshaas in een romige saus.

Heerlijke varkenshaas in een romige saus.
Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus
Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus

Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Peterselie in toefjes verdelen. Varkenshaas in grove stukken snijden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de varkenshaas in gedeelten zodat deze snel bruin en rose bakken (vlees mag niet te gaar worden!). Bestrooien met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en hou dit warm. Bak in het overgebleven bakvet de uien, paprika en champignons op hoog vuur 5 minuten. Tomatenpuree erbij en even meebakken. Afblussen met cognac. Slagroom toevoegen en op hoog vuur tot gebonden saus laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper en een scheutje tabasco. Vlees door de saus mengen en nog even doorwarmen (zorg ervoor dat het vlees niet te gaar wordt!)
Strooi de gesneden peterselie over het gerecht.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk met tagliatelle. Rijst, gebakken aardappelen of een andere pasta kan natuurlijk ook. Broccoli, sperziebonen, doperwten sla, alles smaakt er voortreffelijk bij.

Bron

Chefkok Gaetano Sergio



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (45)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top