Citroenmousse met exotische fruitsalade

  • Internationaal, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-12-2003
  • Citroenmousse met exotische fruitsalade

    Citroenmousse met exotische fruitsalade

    Citroenmousse met exotische fruitsalade

Een recept uit TIP Culinair 12-99 van chefkok Marlies van den Broek. Wij - en ook onze gasten - waren verrukt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 1/2 blaadje witte gelatine - 1 dl citroensap - 1/2 potje lemoncurd a 210 gr. - 1/4 ltr slagroom - 50 gr suiker - 1 kleine mango - 1 kleine banaan - 2 schijven ananas - 1 kiwi - 1 kleine sinaasappel - 50 gr blauwe druiven
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Gelatine in koud water 5 min weken. In steelpan citroensap (1/2 el achterhouden!) tegen de kook aanbrengen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete citroensap oplossen. Lemoncurd erdoor roeren tot glad mengsel. In bak met koud water afkoelen. Slagroom stijf kloppen met suiker. Zodra citroenmengsel lobbig wordt slagroom voorzichtig erdoor scheppen. Afgedekt in koelkast 2 uur laten opstijven.

Bereidingswijze

Mango en banaan in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap. Ananas in kleine stukjes snijden. Kiwi in plakjes. Sinaasappel in partjes tussen de vliezen uitsnijden. Druiven ontpitten en halveren. Fruit afgedekt in koelkast bewaren.
Citroenmousse over 4 wijde glazen verdelen en fruit er mooi over rangschikken (zie foto).

Bron

Tip Culinair 12-99

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten