1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Fruitsalade
  6. Citroenmousse met exotische fruitsalade

Citroenmousse met exotische fruitsalade

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-12-2003

Ingrediënten 4 personen


2 1/2 blaadje witte gelatine - 1 dl citroensap - 1/2 potje lemoncurd a 210 gr. - 1/4 ltr slagroom - 50 gr suiker - 1 kleine mango - 1 kleine banaan - 2 schijven ananas - 1 kiwi - 1 kleine sinaasappel - 50 gr blauwe druiven


Citroenmousse met exotische fruitsalade
Citroenmousse met exotische fruitsalade

Een recept uit TIP Culinair 12-99 van chefkok Marlies van den Broek. Wij - en ook onze gasten - waren verrukt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gelatine in koud water 5 min weken. In steelpan citroensap (1/2 el achterhouden!) tegen de kook aanbrengen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete citroensap oplossen. Lemoncurd erdoor roeren tot glad mengsel. In bak met koud water afkoelen. Slagroom stijf kloppen met suiker. Zodra citroenmengsel lobbig wordt slagroom voorzichtig erdoor scheppen. Afgedekt in koelkast 2 uur laten opstijven.

Bereidingswijze

Mango en banaan in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap. Ananas in kleine stukjes snijden. Kiwi in plakjes. Sinaasappel in partjes tussen de vliezen uitsnijden. Druiven ontpitten en halveren. Fruit afgedekt in koelkast bewaren.
Citroenmousse over 4 wijde glazen verdelen en fruit er mooi over rangschikken (zie foto).

Bron

Tip Culinair 12-99



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top