1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto met venkel

Risotto met venkel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-12-2003

Ingrediënten 4 personen


3 el olijfolie traditioneel
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook gesnipperd
1 venkelknol, in kleine blokjes
300 g risotto funghi (Lassie)
80 g parrano geraspte Italiaanse kaas
versgemalen peper



Risotto met venkel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

35 minutenVerhit de olie in een ruime pan en fruit de sjalot met de knoflook 2 min. op een halfhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak hem 5 min. mee.
Voeg de rijst en 6 dl water toe en breng alles aan de kook. Kook de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Roer hem regelmatig goed om.
Roer de kaas door de gare risottorijst. Breng de risotto op smaak met peper.

Serveertip

Tip: Schep de risotto in vormpjes of schaaltjes (inh. 2 1/2 dl) en keer ze op kleine bordjes. Lekker met groenten.

Bron

C1000



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top