1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

Door: kerstsfeer

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-2003

Ingrediënten 15 personen


150 g extra pure chocolade, in stukjes
1 - 2 el sinaasappellikeur (Grand Marnier) of sinaasappelsiroop
1/8 l slagroom
2 el cacaopoeder
3 el pure hagelslag



Chocoladetruffels

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de slagroom met de chocolade en de likeur of siroop op een laag vuur totdat de chocolade gesmolten is.
Laat het mengsel afkoelen. Klop het afgekoelde mengsel met een mixer lichtbruin en luchtig.
Zet het in de koelkast en laat het iets opstijven maar niet helemaal hard worden.
Spoel de handen af met koud water en dep ze droog. Strooi er een beetje cacaopoeder op zodat de truffels niet blijven plakken.
Vorm balletjes zo groot als een stuiter en rol de helft door het cacaopoeder en de rest door de hagelslag. Bewaar ze in de koelkast. Haal ze 30 min. voor het serveren uit de koelkast.

Serveertip

Tip: Vervang de pure chocolade eens door melkchocolade of Toblerone. In plaats van cacaopoeder of hagelslag kunnen de balletjes ook door gestampte muisjes gerold worden.

Bron

C1000



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstsfeer
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top