1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Roergebakken savooiekool met wortel

Roergebakken savooiekool met wortel

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-12-2003

Ingrediënten 2 personen


200 gram winterwortel
200 gram gesneden savooienkool
1 stuks spaanse peper
100 gram tauge
2 eetl. olie
1 eetl. sojasaus
2 theel. honing



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de geschrapte wortel in stukken van circa 10 cm lang. Snijd de stukken in plakken van 0,5 cm dik en de plakken in reepjes van dezelfde dikte. Controleer de savooiekool op dikke stukken. Snipper het pepertje zonder de zaadjes. Was de tauge, verwijder de losdrijvende groene dopjes en laat de tauge uitlekken

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of koekenpan. Roerbak de wortelreepjes 2 minuten. Voeg de kool en de Spaanse peper of de sambal toe en roerbak nogmaals 2 minuten. Schep er de sojasaus en de honing of de gembersiroop door. Voeg de tauge toe en laat omscheppend kort doorwarmen. Lekker bij een gebakken kipfilet of een karbonaadje en aardappelpuree of aardappelgratin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top