Cappuccino van pompoen en saffraan

  • Internationaal,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g netto pompoen (het liefst butternut)
1 teentje knoflook, 1 middelgrote ui, 1 tomaat, 15 saffraandraadjes, extra vierge olijfolie, 5 a 6 dl kippenbouillon.

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

ui en knoflook fijnhakken, pompoen in blokjes snijden, tomaat pellen, ontpitten en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Laat de fijngehakte ui en knoflook in de olie glazig worden. Voeg de in blokjes gesneden pompoen en de gepelde en gesneden tomaat toe. Laat zachtjes stoven. Voeg de saffraan en de warme bouillon toe. Breng op smaak met zout en laat 15-20 minuten koken.

Mix de soep en doe ze daarna door een zeef (facultatief). Dien op in een glas met een laagje schuim van koude melk (een klein beetje melk met grote snelheid gemixt).

Laatste reacties

gastronoom2000 avatar
gastronoom2000 25-01-2005

Die komt me bekend voor..

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten