Chinese Bouillonfondue

  • Chinees, Feestmaaltijd
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten




  • 2 l water

  • 5 kruidenbouillonblokjes

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook



  • kalfshaas

  • fricandeau

  • varkenslever

  • varkenshaasje

  • kipfilet

  • kalkoenfilets

  • gehakt




Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Chinese bouillonfondue is een fondue waarbij geen vet of olie maar een sterke bouillon gebruikt wordt en waarin lichte vleessoorten gaar gemaakt worden. Reken op 200-250 gr vlees per persoon.

  • De bouillon: 2 l water aan de kook brengen met de kruidenbouillonblokjes. in ringen gesneden ui en de geperste knoflooktenen toevoegen en 30 minuten laten sudderen.

  • Het vlees: lichte vleessoorten die in reepjes (niet in blokjes) gesneden worden. Het vlees wordt wit van kleur en is dan gaar.

  • Erbij: stokbrood en sla, radijsjes, paprikareepjes, tomaten, salades, uitjes, augurkjes.

  • Sausjes: bijvoorbeeld knoflooksaus, cocktailsaus, tzatziki, kruidenboters.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

k_e_r_s_t_m_i_s_ avatar
k_e_r_s_t_m_i_s_

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten