Wontons met gehakt
- Chinees, Borrelhapje
- 0-10 min.
Ingrediënten
400 gr varkensgehakt
1 tl verse gember
1 stengel citroengras
230 gr waterkastanjes
2 el bieslook
1/2 tl sambal
2 el pruimensaus
1 tl sesamolie
1 el maizena
56 wontonvellen (8 cm)
Voorbereiding
Doe gehakt, fijngehakte gember, plakjes citroengras, fijngesneden kastanjes, geknipte bieslook, sambal, pruimensaus, sesamolie en maizena in een kom. Kneed alles goed door. Zet de kom afgedekt 1 uur in de koelkast.
Bereidingswijze
- Werk met een wontonvel tegelijk en zet de rest afgedekt opzij.
- Schep 2 tl van de vulling op het midden van het vel en bestrijk de randen met water.
- Vouw de randen naar het midden en druk ze vast. Vul een pan met stevige bodem voor een derde met olie. Verwarm de olie tot 180?C.
- De olie is heet genoeg als een stukje brood in 15 seconden goudbruin verkleurt. Bak de wontons in 3-4 minuten lichtbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm met pangsitsaus.
Serveertip
- Pangsitsaus.
- Ingredienten:
- 1 blikje tomatenpuree
- zout naar smaak
- 2 tl suiker
- 1 tl vetjin
- 1 tl sambal
- 2 tl djahepoeder
- 1/2 dl azijn
- 2 dl water
- 2 tl maizena
- 1/2 dl gembersiroop
- Bereiding:
- Breng alle ingredienten aan de kook en bind ze licht met een lepeltje maizena.