Linzer Augen

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-12-2003
  • Linzer Augen

    Linzer Augen

    Linzer Augen

  • Linzer Augen

    Linzer Augen

    Linzer Augen

Een heel leuk en lekker "kerstkoekje". Ze zijn net zo lekker als ze er uit zien. De kinderen zijn er dol op.

Deel dit recept

Ingrediënten
600 gram bloem - 220 gram suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 4 eidooiers - 400 gr koude boter
Om te bestrijken:
10 eetlepels aardbeien of kersenjam
Om te bestrooien: poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vormpje of appelboor om de gaatjes uit te steken;
vorm of glas om de koekjes uit de steken;
bakpapier

Voorbereiding

Bloem zeven. Suiker, vanillesuiker en eidooiers toevoegen en door elkaar kneden. Dan de in kleine stukjes gesneden boter toevoegen en alles snel door elkaar kneden.
Deeg 30 minuten in de koelkast laten rusten.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden. Deeg op mesdikte uitrollen en hiervan rondjes van plm. 5 cm doorsnede uitsteken. Bij de helft van de koekjes in het midden mnet behulp van een appelboord drie rondjes uitsteken.
Op een ingevet bakblik 10-12 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.

Bron

Dr. Oetker Backen macht Freude; Die schönsten Weihnachtsrezepte.

Serveertip

Lekker met nog andere soorten koekjes na het kerstdiner bij de koffie.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 11-12-2016

Dag Hermien,ik heb er nog een nieuwe foto bij geplaatst. De foto die er eerst bijstond stond er maar voor de helft op en net met de verkeerde koekjes. Dat zijn Vanillekipferl. Ook lekker en ook een recept op mijn pagina. Dank je wel voor het meenemen Hermien.

hermien_kg avatar
hermien_kg 10-12-2016

Hoi Petra, deze koekjes wil ik uitproberen. Ik vraag me wel af welke foto erbij hoort. Maar ik maak er wel wat moois van. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten