1. Home
  2. Recepten
  3. Speculaas

Speculaas

Door: mgeldof

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-12-2003

Ingrediënten


200 g bloem
100 g bruine basterdsuiker
mespuntje zout
3 theelepels speculaaskruiden
2 eetlepels melk
125 g koude boter of margarine
klontje boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem, de suiker, het zout en de kruiden in een kom, voeg er de melk aan toe.
Voeg de boter toe en verdeel deze met twee messen in zo klein mogelijke stukjes door het bloemmengsel.
Kneed er met een vooraf niet warme hand een samenhangende bal van waar geen lucht in mag komen.
Pak de deegbal in folie en laat hem minstens 2 uur, maar liever nog een hele dag in de koelkast rusten.
Beboter een bakblik.
Leg het deeg op de gewenste manier (in figuren, als plaat) op het bakblik en schuif het blik in de oven.
Bak het speculaas bij 170 C in circa 20 minuten gaar en bruin.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mgeldof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top