1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Konijnebouten met pruimen uit Brabant

Konijnebouten met pruimen uit Brabant

  • Regionaal,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-12-2003

Ingrediënten 4 personen


4 dl. rode wijn, 2 dl. kruidenazijn, 4 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 1 thl. tijm, 1000 gr. konijnebouten, 75 gr. boter, 20 gr. bloem, 125 gr. pruneaux, 1 mp. zout, 1 mp. peper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In wijde schaaal wijn en azijn door elkaar roeren. Peperkorrels, laurierblaadjes en tijm toevoegen. Konijnebouten erin leggen. Konijn afgedekt ca. 24 uur in koelkast zetten.

Bereidingswijze


Konijnebouten uit de marinade halen en droogdeppen met keukenpapier. In braadpan boter verhitten. Konijnebouten rondom bruin bakken. Bloem erover strooien. Langs de rand van de pan 3/4 deel van de marinade erbij schenken. Pruimen toevoegen. Aan de kook brengen en het konijn 60 min. zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met peper en zout.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kleinh


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kleinh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top