Kerst-kalkoenstoofpotje met peer en sperziebonen

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-2003

Een leuk, makkelijk , lekker en Culinaire KALKOEN-STOOFPOTJE met peer. De kalkoenfilet wordt omwikkeld met ontbijtspek, deze word dus ook absoluut niet te droog door het ontbijtspek. Heerlijk om eventueel nog een klein scheutje port toe te voegen.
Lekker met gebakken krieltjes!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • stuk kalkoenfilet van ca. 500 gram
  • 200 gram ontbijtspek
  • 2 ? dl vleesbouillon
  • 2 uien, gepeld en in dunne ringen gesneden
  • 750 gr sperziebonen gesneden
  • 500 gram wat harde peren
  • majoraan
  • zout en peper
  • eventueel scheutje port.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Omwikkel het kalkoenvlees met de plakjes ontbijtspek en leg het vlees in een braadslee. Bak de filet 30 minuten in de oven. Leg daarna het vlees in een pan en schenk de vleesbouillon erbij. Voeg ui ringen, sperziebonen, de reepjes peer , zout , peper en majoraan toe. Laat het gerecht dan 20-30 minuten zachtjes stoven tot de sperziebonen gaar en de reepjes peer zacht zijn.

Laatste reacties

gokevanspall avatar
gokevanspall 24-12-2010

Vandaag gemaakt, het was heerlijk en makkelijk!Ik had zelf wel nog 2 teentjes knoflook, wat shitake en kastanjechampignons toegevoegd. Voor herhaling vatbaar!

anjakeuken avatar
anjakeuken 08-12-2003

Lekkerrrr Marianne,bedankt groetjes ANJA..

yvonnedevos avatar
yvonnedevos 08-12-2003

er staat niet bij hoeveel peren erbij moeten, is het een peer of meer, en wat voor soort peer? yvonne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten