1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kerst-kalkoenstoofpotje met peer en sperziebonen

Kerst-kalkoenstoofpotje met peer en sperziebonen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-2003

Ingrediënten 4 personen


Stuk kalkoenfilet van ca. 500 gram 200 gram ontbijtspek 2 ? dl vleesbouillon 2 uien, gepeld en in dunne ringen gesneden 750 gr sperziebonen gesneden 500 gram wat harde peren majoraan zout en pepereventueel scheutje port.



Een leuk, makkelijk , lekker en Culinaire KALKOEN-STOOFPOTJE met peer. De kalkoenfilet wordt omwikkeld met ontbijtspek, deze word dus ook absoluut niet te droog door het ontbijtspek. Heerlijk om eventueel nog een klein scheutje port toe te voegen.
Lekker met gebakken krieltjes!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Omwikkel het kalkoenvlees met de plakjes ontbijtspek en leg het vlees in een braadslee. Bak de filet 30 minuten in de oven. Leg daarna het vlees in een pan en schenk de vleesbouillon erbij. Voeg ui ringen, sperziebonen, de reepjes peer , zout , peper en majoraan toe. Laat het gerecht dan 20-30 minuten zachtjes stoven tot de sperziebonen gaar en de reepjes peer zacht zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top