Gebakken champignons in witte-wijnsaus met bosuitjes

  • Frans, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 06-12-2003

Een feestelijk een heerlijk voorgerecht tijdens de feestdagen. In plaats van champignons kun je ook een mengsel maken van allerlei andere paddestoelen. Bijvoorbeeld oesterzwammen, cantharellen en/of kastanjechampignons.Succes verzekerd! Ook lekker als luchgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 250 gr. champignons
? 1 bosje bosuitjes
? 25 gram boter of margarine
? 2 teentjes knoflook
? 1 dl droge witte wijn
? 1/8 liter slagroom of roomculinair
? ? kippenbouillontablet
? peper en zout
? 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 191,35 kcal
Koolhydraten 2,46 g
Eiwitten 2,58 g
Vetten 17,02 g

Voorbereiding

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren (kleintjes doormidden). Maar de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de uiringetjes in ca. 1 min. Al omscheppend op hoog vuur. Bak de champignons en de uitgeperste knoflook ca. 3 minuten mee. Schenk de wijn en de (slag)room in de pan, doe het ? bouillontablet erbij en breng alles aan de kook. Laat de saus op hoog vuur in ca. 3 minuten inkoken tot de saus lichtgebonden is. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor. Serveer er stokbrood bij. Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

saadenka avatar
saadenka 12-09-2011

Het was heerlijk....we hebben gesmuld groetjes Karin

sonja13091976 avatar
sonja13091976 31-08-2004

Lijkt me lekker! Neem ik mee naar m'n favo's Groetjes van Sonja

sophie33. avatar
sophie33. 07-02-2004

Jij neemt ook alles mee, wat ik meeneem. Geintje hoor Marianna oud. Ik neem dit ook mee.

marianneoud avatar
marianneoud 24-12-2003

Neem deze mee Dank Marianne Oud

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten