ROOMRIJSTPUDDING MET WARME KERSENSAUS

  • Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-12-2003

Romig nagerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 liter volle melk
? 100 g dessertrijst (pak a 400 g Lassie)
? 1 zakje vanillesuiker
? 4 blaadjes witte gelatine
? 2 eetlepels amaretto likorette (Siebrand)
? 1 bekertje geklopte slagroom (0.5 liter AH)
? 1 potje kersen zonder pit op siroop (350 g)
? mespunt kaneelpoeder
? 1 eetlepel wodka
? 3 theelepels aardappelmeel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

In pan melk, rijst en vanillesuiker in ca. 14 minuten tot pap koken volgens gebruiksaanwijzing. Gelatine ca. 5 minuten weken in koud water. Amaretto likorette door pap roeren. Gelatine uitknijpen en van vuur af blaadjes gelatine al roerend in pap oplossen. Pap (in schaal met laagje koud water) laten afkoelen, regelmatig roeren. Puddingvorm met koud water afspoelen. Slagroom door bijna afgekoelde rijstepap spatelen en mengsel in vorm scheppen. Rijstpudding in koelkast in 2 a 3 uur laten opstijven.

Bereidingswijze

Rijst losmaken van rand van vorm. Schaal op vorm leggen, samen keren en pudding uit vorm laten glijden. In kleine pan kersen met vocht en kaneel aan de kook brengen. Wodka toevoegen. In kopje aardappelmeel met 3 eetlepels water gladroeren en al roerend aan kersenvocht toevoegen. Blijven roeren tot vocht licht gebonden is. Warme saus over of naast pudding scheppen.

Laatste reacties

mvb275 avatar
mvb275 19-12-2005

hmhmhmm lekker toetje hoor. Recept meegenomen. Groetjes Mieke

bumblebeelief avatar
bumblebeelief 03-04-2004

yummie dit ga ik zeker maken dank je. groeten van jeanne

aygun avatar
aygun 23-12-2003

ziet er lekker uit neem ik mee bedankt groetjes Annie

troelleke avatar
troelleke 13-12-2003

jammie,jammie,deze neem ik van je mee.Annie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten