WILDBOUILLON MET GEROOKTE EENDENBORST

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-12-2003

Een overheerlijk voorgerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 sinaasappel
? 1 pot wildfond (380 ml)
? 8 plakjes gerookte eendenborstfilet (pakje ` 150 g)
? 1/2 pakje gegrilde paprika's (` 200 g)
? 3 takjes peterselie
? 2 ` 3 eetlepels medium dry sherry
? zout
? (versgemalen) zwarte peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Sinaasappel goed schoonboenen onder koud stromend water en 2 dunne stukjes schil afsnijden (rest wordt niet gebruikt). In pan fond met dezelfde hoeveelheid water en sinaasappelschil aan de kook brengen en ca. 10 minuten op laag vuur laten trekken. Intussen eendenborstfilet in smalle reepjes snijden. Paprika's in kleine stukjes snijden. Peterselie fijn knippen. Sinaasappelschil uit bouillon verwijderen. Bouillon op smaak brengen met sherry, zout en peper.

Serveertip

Filet, paprika en peterselie over vier borden verdelen. Wildbouillon erover scheppen.

Laatste reacties

aygun avatar
aygun 23-12-2003

neem het receptje mee,lijkt me makkelijk en lekker,Annie

portje avatar
portje 17-12-2003

lijkt me lekker ga het eens proberen

smulda avatar
smulda 12-12-2003

lijkt me een smaakvol en licht voorgerecht en wat ik belangrijk vindt, snel te maken Piet.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten