1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kaasfondue
  5. Kaasfondue met tuinkruiden en rauwkost

Kaasfondue met tuinkruiden en rauwkost

Door: kerstsfeer

  • Nederlands,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-12-2003

Ingrediënten 4 personen


? 300 g Leerdammer kaas
? 300 g belegen boerenkaas
? 1 teentje knoflook
? 300 ml droge witte wijn (of groentebouillon, van tablet)
? 2 eetlepels maizena
? 3 eetlepels slagroom
? 2 eetlepels fijne kruiden (diepvries, strooibusje)
? (versgeraspte) nootmuskaat

? caquelon



Kaasfondue met tuinkruiden en rauwkost

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Korst van beide kaassoorten snijden en kaas (in keukenmachine) grof raspen. Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. Wijn of bouillon in fonduepan aan de kook brengen. Vuur laag draaien en geraspte kaas in gedeelten met houten lepel erdoor roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena losroeren met slagroom. Maizenapapje en kruiden door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten. Afwisselend stukjes groenten of brood aan (fondue)vork prikken en in kaasfondue dippen.

Serveertip

Tip:
Diptips: blokjes maispistolet; in de schil gekookte krieltjes; roosjes rauwe broccoli of bloemkool; stukjes bleekselderij of komkommer; halve (kastanje)champignons; cherrytomaatjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstsfeer
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top