1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Vis in een pakje (op z'n Grieks)

Vis in een pakje (op z'n Grieks)

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2003

Ingrediënten 4 personen



4 stukken zeebaarsfilets of 4 kleine hele zeebaarzen, ca. 350 per stuk
olie voor het invetten
2 sjalotjes, in dunne plakjes
1 teentje knoflook, gehakt
1 eetlepel kappertjes
6 zongedroogde tomaten, fijngehakt
4 zwarte olijven, ontpit, in dunne plakjes
ge geraspte schil en het sap van 1 citroen
1 theelepel paprikapoeder
zout en versgemalen zwarte peper
verse peterselie, ter garnering
stokbrood



Zeebaars is zeer geschikt voor dit recept, maar er kan ook kleine hele vissen of een witvisfilets als kabeljauw worden gebruikt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Maak hele vissen schoon. Knip vier grote vierkante vellen stevige aluminkumfolie uit die groot genoeg zijn om de vis in te pakken. Vet elk stuk in folie met olie.

Bereidingswijze

Leg de vis in het midden van elk stuk folie en breng royaal op smaak met zout en peper. Verdeel er de sjalotjes, knoflook, kappertjes, tomaten, olijven, het citroenraspsel, wat citroensap en paprikapoeder over.
Vouw de folie losjes over de vis en knijp de randen dicht. Zet 15 tot 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertip

Leg de pakjes vis op grote borden en geef er stokbrood bij. Garneer met wat peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top