DIP SAUZEN

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-12-2003

  • DIP SAUZEN voor o.a.- rauwe groentes zoals :

  • reepjes bleekselderij - reepjes of plakjes komkommer - radijsjes - reepjes rode, groene of gele paprika - reepjes of plakjes courgette - kleine bloemkoolroosjes - kleine roosjes broccoli - reepjes rettich - reepjes venkelknol -reepjes wortel - halve kerstomaatjes aan een cocktailprikker - kleine maiskolfjes.

  • U kunt ook vleeswaren als dikke plak laten snijden en in kleine puntjes of reepjes verdelen.

  • Grote garnalen aan een cocktailprikker - in de lengte in vieren gesneden reepjes surimisticks.

  • Reepjes kaas - allerlei soorten chips.
  • Reepjes geroosterd brood of stokbrood.

Deel dit recept

Ingrediënten












  • TACO DIP:


    1 bekertje zure room - 4 eetl. salsa, scherp of medium naar keus - 1 theel. tacokruiden -
    1 lente-ui, in kleine stukjes - peper en zout. Alle ingredienten goed mengen.


  • KERRIE DIP:


    4 eetl. mayonaise - 4 eetl. yoghurt of zure room - ca.1 eetl. kerriepoeder - 1 lente-ui,
    fijngesneden - paar druppels Tabasco - peper en zout. Alle ingredienten mengen.


  • OLIJVEN DIP:


    4 eetl. mayonaise - 4 eetl. yoghurt of zure room - 2 eetlepels olijventapenade - 1 tomaat,
    ontveld en kleingesneden - 1 knoflookteen uit de knijper - beetje citroensap - peper en zout.
    Alle ingredienten goed mengen.


  • ZALMDIP:


    Ca. 15 cl. cocktailsaus - 1 blikje zalm, goed uitgezocht op vel, harde stukjes of graten en
    fijngeprakt - beetje citroensap - peper en zout. Alle ingredienten goed mengen. Roer er eventueel nog een theelepel mierikswortelpuree door.


  • BOURSIN DIP:


    150 gr. Boursin - genoeg melk om beetje bij beetje tot een smeuige dipsaus te roeren - 1 lente-ui, fijngesneden - peper en zout. Alle ingredienten goed mengen.


  • PESTO DIP:


    4 eetl. mayonaise - 4 eetl. yoghurt of zure room - ca. 3 eetl. pesto naar keus - peper en zout.
    Alle ingredienten goed mengen.


  • AIOLI DIP:


    Ca. 15 cl. aioli - 2 eetl. mayonaise - 4 heel klein gesneden zongedroogde tomaten uit olie (eventueel met de staafmixer) - peper en zout. Alles goed mengen.



Boodschappen bestellen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

luttepetut avatar
luttepetut 04-12-2004

Mmmmmmmmmmmm! Neem het mee,dank je!Lut.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten