1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Scones.

Scones.

Door: happy2day

  • Engels, Ontbijt
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-12-2003

Ingrediënten 8 personen


Voor circa 8 scones.

225 gram zelfrijzend bakmeel,
Zout,
1 theelepel bakpoeder,
40 gram boter of margarine, in stukjes,
1 ei, losgeklopt,
Circa 1 ? dl melk,
Mascarpone of creme fraiche.



Warme scones, geserveerd met mascarpone en zelfgemaakte kiwi-jam.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef het bakmeel samen met zout en bakpoeder boven een kom. Voeg de boter toe en verkruimel het mengsel met de vingertoppen tot het op broodkruim lijkt. Roer het ei erdoor en zoveel melk tot een licht en soepel deeg ontstaat. Kneed het deeg snel met de handen en rol het daarna op een bebloemd werkvlak uit tot een lap van circa 2 ? cm dik. Steek met een ronde uitsteekvorm van 6 cm doorsnede 8 cirkels uit het deeg. Het deeg dat overblijft, kunt u weer samenvoegen en uitrollen, en hier opnieuw cirkels uitsteken net zolang tot het deeg is opgebruikt. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze dun met melk. Bak ze in 10-15 minuten gaar en lichtbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 220 C. laat ze enkele minuten op een rooster afkoelen.
Serveer ze warm met creme fraiche en kiwi-jam.

Serveertip

Kiwi-jam.

Breng 500 gram geschilde en in stukjes gesneden kiwi met 400 gram geleisuiker aan de kook. Laat het mengsel 5-10 minuten zachtjes koken tot er een grove jam ontstaat. Schenk het mengsel in een schone pot en laat het afkoelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top