1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Een Kwarksouffle met schapenkaas

Een Kwarksouffle met schapenkaas

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-12-2003

Ingrediënten 4 personen


250 gram magere kwark 60 gram schapenkaas 2 eierdooiers 1 el. paneermeel 1 teentje knoflook 1 el fijngehakte peterselie zout en peper 2 eiwitten boter voor de vormpjes.



Lekker en weinig werk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de kwark in een kom. Rasp de schapenkaas of maak met een vork fijn. Roer met de eierdooiers door de kwark. Voeg het paneermeel, de knoflook uitgeperst en de peterselie toe en breng pittig op smaak met wat zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel het mengsel over vier beboterde souffleschaaltjes, elk met een inhoud van ? liter en ga met het mes tussen de vulling en de rand van de vormpjes. Zet de vormpjes circa 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Schakel de oventemperatuur op 220 graden en laat de souffles nog circa 10 minuten bakken.
Serveer meteen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top