1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Knolselderijsoep met oude kaas

Knolselderijsoep met oude kaas

Door: chaootje

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-12-2003

Ingrediënten 4 personen


1/2 knolselderij, geschild en in kleine blokjes
3 kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes
2 el fijngehakte bladselderij
2 tuinkruidenbouillontabletten
6 plakjes ontbijtspek (vleeswaar)
1 prei, in ringen
versgemalen peper, zout
60 g geraspte oude kaas (C1000 Vers)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng 3/4 l water met de knolselderij, de aardappelblokjes, de bladselderij en de bouillontabletten aan de kook en kook ze in ? 15 min. helemaal gaar.
Bak intussen de plakjes spek in een droge koekenpan knapperig uit. Laat ze uitlekken en breek ze in stukjes.
Pureer de soep in een keukenmachine, met een staafmixer of in een blender.
Voeg de prei toe en breng de soep aan de kook. Kook de prei in ? 5 min. net gaar. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Schep hem in de borden en garneer met het spek. Strooi de kaas er overheen.

Bron

C1000



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top