1/2 knolselderij, geschild en in kleine blokjes
3 kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes
2 el fijngehakte bladselderij
2 tuinkruidenbouillontabletten
6 plakjes ontbijtspek (vleeswaar)
1 prei, in ringen
versgemalen peper, zout
60 g geraspte oude kaas (C1000 Vers)
Breng 3/4 l water met de knolselderij, de aardappelblokjes, de bladselderij en de bouillontabletten aan de kook en kook ze in ? 15 min. helemaal gaar.
Bak intussen de plakjes spek in een droge koekenpan knapperig uit. Laat ze uitlekken en breek ze in stukjes.
Pureer de soep in een keukenmachine, met een staafmixer of in een blender.
Voeg de prei toe en breng de soep aan de kook. Kook de prei in ? 5 min. net gaar. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Schep hem in de borden en garneer met het spek. Strooi de kaas er overheen.
C1000
sharktales 03-03-2007
Een lekker soepje was het wij hebben er erg van genoten.
Groetjes Ria
deonart 25-02-2007
Een lekkere soep:
Laat me beetje aan snert denken.
Ik heb als deel van de garnituur blokjes(i.pv. geraspt) kaas gesneden en ook een blaadje bladselderij bovenop om aan te geven dat dit ook door de soep verwerkt is. Ook heb ik als extra ingredient een ui erdoor gedaan. Voor diegenen die geen keukenmachine heeft, is het ook te temaken alleen langer dan koken en met spartel zoals bij snert pureren.
Ik maak het zeker nog eens.
Deon
orphan 24-02-2007
De soep vandaag gemaakt,heerlijk,voor herhaling vatbaar.Bedankt en een fijn weekend Marijke.
alidada 16-02-2007
Meegenomen!Lijkt me lekker.
pwiggers 07-02-2007
Dit soepje lijkt me heerlijk en ga ik snel maken. Groeten van Petra