1. Home
  2. Recepten
  3. Tournedos met parfait van eendenlever

Tournedos met parfait van eendenlever

Door: staerencarine

  •  , Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-12-2003

Ingrediënten 4 personen


4 tournedos,200 gr parfait van eendenlever,1 dl rode porto,1/2 koffiel.vleesextract,1,5 dl room,2 eetl olijfolie met truffel,p+z.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan en schroei de tournedos aan beide zijden dicht(even maar,in en uit de pan).Haal vlees uit de pan en schik in een ovenschotel(geen vetstof nodig).Snij de 2 sneden van de parfait van eendenlever(1 cm dik)en snij diagonaal nog een keer door zodat u driehoekjes bekomt.Schuif de schotel met de tournedos in de voorverwarmde oven(225*)en laat 10 min. braden.Intussen bereid u de saus:giet 1 dl porto in de pan en schraap de braadresten goed los.Voeg nog 1,5 dl water en het extract toe.Giet er ook de room bij en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.Haal de ovenschotel uit de oven en kruid het vlees met p+z.Schik een tournedos op elk bord en leg er een driehoekje eendenparfait op.

Serveertip

Serveer onmiddelijk met de saus en geef er hertoginneaardappelen bij en gestoofd witloof(licht gekarameliseerd met wat suiker).



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van staerencarine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top