Geraspte bittere chocola of cacao, lange vingers, 1 kopje hele sterke koffie, 1 klein scheutje Amaretto, 3 hele verse eieren, 3 eetlepels basterdsuiker, 250 gr. Mascarpone
Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg...
Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Meng vervolgens het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel en roer de mascarpone erdoor. Daarna samenvoegen en voorzichtig met een lepel door elkaar roeren, zodat het mengsel luchtig blijft.
Meng de koffie met de amaretto.
Neem een schaal en bedek de bodem 1 laag ei/mascarpone mengsel, leg hier een laag lange vingers op die je eerst heel licht in het koffie/amaretto mengsel hebt gedoopt en strooi er vervolgens een laagje gezeefde cacao op. Dit herhalen. De bovenste laag moet ei/mascarpone mengsel met cacao zijn. Het geheel minimaal 4 uur in de koelkast laten staan, maar beter nog is het 1 dag van tevoren klaar te maken.
Onbekend
Mjammie68 27-11-2020
Vraagje: hoeveel lange vingers moet ik gebruiken, hoeveel chocolade en wat noem jij een klein scheutje amaretto? Hoe groot moet de ovenschaal zijn? Ik moet het gerecht voor 6 personen maken?
YrrahV 31-10-2020
Ik maak dit recept ook reeds vele jaren op dezelfde manier. TOP !
Maasland67 15-08-2018
Heerlijk!
robjeweetwelwie 23-12-2017
Fantastische recept, maar nergens een vermelding welke grote schaal je moet gebruiken, maar dan ook nergens????
marjanthomassen 18-01-2016
Super lekker!!!! Een 9!!!