Tiramisu

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-12-2003
  • Tiramisu

    Tiramisu

    Tiramisu

  • Tiramisu

    Tiramisu

    Tiramisu

  • Tiramisu

    Tiramisu

    Tiramisu

  • Tiramisu

    Tiramisu

    Tiramisu

  • Tiramisu

    Tiramisu

    Tiramisu

  • Tiramisu

    Tiramisu

    Tiramisu

  • Tiramisu

    Tiramisu

    Tiramisu

  • Tiramisu

    Tiramisu

    Tiramisu

  • Tiramisu

    Tiramisu

    Tiramisu

  • Tiramisu

    Tiramisu

    Tiramisu

  • Tiramisu

    Tiramisu

    Tiramisu

Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Geraspte bittere chocola of cacao, lange vingers, 1 kopje hele sterke koffie, 1 klein scheutje Amaretto, 3 hele verse eieren, 3 eetlepels basterdsuiker, 250 gr. Mascarpone
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Meng vervolgens het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel en roer de mascarpone erdoor. Daarna samenvoegen en voorzichtig met een lepel door elkaar roeren, zodat het mengsel luchtig blijft.

Meng de koffie met de amaretto.

Bereidingswijze

Neem een schaal en bedek de bodem 1 laag ei/mascarpone mengsel, leg hier een laag lange vingers op die je eerst heel licht in het koffie/amaretto mengsel hebt gedoopt en strooi er vervolgens een laagje gezeefde cacao op. Dit herhalen. De bovenste laag moet ei/mascarpone mengsel met cacao zijn. Het geheel minimaal 4 uur in de koelkast laten staan, maar beter nog is het 1 dag van tevoren klaar te maken.

Bron

Onbekend

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Mjammie68 avatar
Mjammie68 27-11-2020

Vraagje: hoeveel lange vingers moet ik gebruiken, hoeveel chocolade en wat noem jij een klein scheutje amaretto? Hoe groot moet de ovenschaal zijn? Ik moet het gerecht voor 6 personen maken?

YrrahV avatar
YrrahV 31-10-2020

Ik maak dit recept ook reeds vele jaren op dezelfde manier. TOP !

Maasland67 avatar
Maasland67 15-08-2018

Heerlijk!

robjeweetwelwie avatar
robjeweetwelwie 23-12-2017

Fantastische recept, maar nergens een vermelding welke grote schaal je moet gebruiken, maar dan ook nergens????

marjanthomassen avatar
marjanthomassen 18-01-2016

Super lekker!!!! Een 9!!!

theawer avatar
theawer 10-05-2013

Heerlijk!!!!!!!! maak hem nu geregeld en het is elke keer weer een feest als hij op tafel komt.

cur71 avatar
cur71 27-01-2013

Ziet er goed uit, ik kook voor "thuis afgehaald"en ben dan echt op zoek naar authentieke recepten, dus bedank!

ilsevianen avatar
ilsevianen 28-12-2012

Heb hem meerdere malen gemaakt en iedereen vind hem heerlijk!! Ik zelf natuurlijk ook :)

Patricia83 avatar
Patricia83 17-11-2012

Echt HEEEERLIJK!! Gaat nog vele malen op tafel komen :)

rikie1 avatar
rikie1 11-08-2012

Heeeeeeerlijk, komt vaker op tafel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten