Satesaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 04-12-2003

Overheerlijke satesaus!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*4 volle eetlepels pindakaas (geen calve)
*1/2 mok melk
*1/2 mok water
*2 eetl. zoete ketjapsaus (evt. meer toevoegen)
*2 eetl. vloeibare sambalsaus (evt. meer toevoegen)
*knoflookpoeder
*2 theel. bruine basterdsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
*steelpan
*garde

Bereidingswijze

Alles in de steelpan doen en blijven roeren tot dat de saus kookt. Als de saus te dun is, gewoon pindakaas toevoegen en is de saus te dik dan wat water of melk toevoegen. Je kan de saus zo pittig maken als je zelf wilt.

Serveertip

Heel erg lekker bij oosters gemarineerde kipfiletstukjes

Laatste reacties

Rodia avatar
Rodia 30-12-2010

Erg lekker en makkelijk te maken. Heb zelf nog toegevoegd: 5 el gembersiroop, teentje uitgeperste verse knoflook, uienpoeder en chilipasta. Echt super om grote hoeveelheid te maken. Kan gewoon in de vriezer!

mirannie81 avatar
mirannie81 01-02-2006

De satesaus was erg lekker. Bedankt! groetjes Miranda

amcsnijders avatar
amcsnijders 04-12-2003

Hallo Schnuckie, Waarom schrijf je: "4 volle eetlepels pindakaas (geen calve)". Heb je een speciale reden om geen Calve te gebruiken? Groetjes Anja

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten