1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Satesaus

Satesaus

Door: schnuckie

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-12-2003

Ingrediënten 4 personen


*4 volle eetlepels pindakaas (geen calve)
*1/2 mok melk
*1/2 mok water
*2 eetl. zoete ketjapsaus (evt. meer toevoegen)
*2 eetl. vloeibare sambalsaus (evt. meer toevoegen)
*knoflookpoeder
*2 theel. bruine basterdsuiker


Verder heb je nodig


*steelpan
*garde


Overheerlijke satesaus!!!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Alles in de steelpan doen en blijven roeren tot dat de saus kookt. Als de saus te dun is, gewoon pindakaas toevoegen en is de saus te dik dan wat water of melk toevoegen. Je kan de saus zo pittig maken als je zelf wilt.

Serveertip

Heel erg lekker bij oosters gemarineerde kipfiletstukjes



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top