Winterwildragout

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een zeer smakelijke wild ragout die het best een paar dagen van te voren gemaakt wordt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-100 gram ui
- 100 gram wortel
- 100 gram knolselderij
- 6 dl rode wijn
- 4 tenen knoflook
- 2 laurierbladeren
- 4 kruidnagels
- 20 jeneverbessen
- 600 gram wild poulet
- 150 gram spek blokjes
- 6 dl wild fond
- halve peperkoek
- olijfolie
- peper en zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

middelgrote braadpan

Voorbereiding

peper en zout wild poulet,
snijd knoflook en ui in kleine stukjes

Bereidingswijze

1. verhit olijfolie in de pan
2. zet de poulet aan in de hete olie samen met de knoflook, spekjes, ui en specerijen
3. zorg ervoor dat de massa goed in beweging blijft door goed te roeren
4. voeg de rode wijn toe en zet vuur laag
5. voeg de fond toe
6. laat dit alles circa 45 minuten stoven
snijd nu knolselderij en wortel in kleine blokjes en voeg die aan ragout toe
7. zodra wortel "beetgaar" is de ragout afbinden met blokjes peperkoek
8. eventueel met peper en zout verder op smaak brengen

Serveertip

Smaak is het best na een paar dagen.
Serveer met aardappelpuree, rode kool of gebakken witlof

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

herman_hietbrink avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten