Winterwildragout
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een zeer smakelijke wild ragout die het best een paar dagen van te voren gemaakt wordt.
Ingrediënten 4 personen
-100 gram ui- 100 gram wortel
- 100 gram knolselderij
- 6 dl rode wijn
- 4 tenen knoflook
- 2 laurierbladeren
- 4 kruidnagels
- 20 jeneverbessen
- 600 gram wild poulet
- 150 gram spek blokjes
- 6 dl wild fond
- halve peperkoek
- olijfolie
- peper en zout.
Benodigdheden
middelgrote braadpan
Voorbereiding
peper en zout wild poulet,
snijd knoflook en ui in kleine stukjes
Bereidingswijze
1. verhit olijfolie in de pan
2. zet de poulet aan in de hete olie samen met de knoflook, spekjes, ui en specerijen
3. zorg ervoor dat de massa goed in beweging blijft door goed te roeren
4. voeg de rode wijn toe en zet vuur laag
5. voeg de fond toe
6. laat dit alles circa 45 minuten stoven
snijd nu knolselderij en wortel in kleine blokjes en voeg die aan ragout toe
7. zodra wortel "beetgaar" is de ragout afbinden met blokjes peperkoek
8. eventueel met peper en zout verder op smaak brengen
Serveertip
Smaak is het best na een paar dagen.
Serveer met aardappelpuree, rode kool of gebakken witlof