1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Cous-cous met schaal en schelpdierenbouillon.

Cous-cous met schaal en schelpdierenbouillon.

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-12-2003

Ingrediënten 6 personen


500g cous-cous1tl zout3el zonnebloemolie1-2tl harissa(hete pasta,marokkaanse winkel)25g boter,in stukjesVoor de schaal en schelpdieren:500g mosselen,schoongemaakt500g grote rauwe garnalen,ongepeldsap van 1citroen1tl korianderzaad1tl komijnzaad50g boter2sjalotjes,fijngesneden1/2tl geelwortelpoeder1/2tl cayennepeper1-2tl bloem6dl visbouillon1 1/4dl slagroomzout en peper25g verse koriander,fijngesneden.


Verder heb je nodig


Vijzel.


Cous-Cousschotels worden vaak geserveerd met een soepachtige saus die gesopt wordt met veel brood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 180graden.Doe de cous-cous in een kom,roer het zout door 6dl warm water en schenk dat over de cous-cous.Laat 10min.intrekken.Roer de olie met de harissa tot een pasta en roer dit met de vingers door de cous-cous.Schep de cous-cous in een ovenschotel,leg de boter erop,dek af met aluminiumfolie en verhit de cous-cous ca.20min.in het midden van de oven.

Bereidingswijze

Doe intussen de mosselen en garnalen in een pan,voeg citroensap en 1/2dl water toe.Doe het deksel op de pan en kook alles al omschuddend 3-4min.tot de mosselen open gaan.Gooi gesloten mosselen weg.Rooster het koriander en komijnzaad ca.2min.hoog vuur in een droge koekenpan en wrijf het fijn in de vijzel.Verhit de boter in een pan en bak hierin de sjalotjes zachtjes ca.5min.tot ze zacht zijn.Voeg het koriander-komijnpoeder toe en bak dit ca.1min.mee.Neem de pan van het vuur en roer er de bloem,visbouillon en het kooknat van de mosselen en garnalen door.Breng alles al roerend weer aan de kook.Voeg de slagroom toe en laat onder af en toe roeren zachtjes ca.10min.koken.Breng op smaak met zout en peper,voeg mosselen en garnalen en het grootste deel van de koriander toe.Warm alles goed door en bestrooi met de rest van de koriander.Roer de cous-cous met een vork luchtig en verdeel zo de gesmolten boter erdoor.Serveer de cous-cous met de bouillon eromheen geschept.

Serveertip

Heerlijk met een grof boerenbrood en een lekkere wijn erbij.....Eet Smakelijk....



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjakeuken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjakeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top