Bruschetta met tappenade van tomaat met pijnboompitten
- Italiaans, Voorgerecht
- 10-20 min.
een echt Italiaans voorgerechtje
Ingrediënten 10 personen
1 kg ontvelde tomaten (vers)1 bos basillicum
5 sjalotten
300 gr zongedroogde tomaatjes, klein gesneden
olijfolie
zout (zeezout)
100 gr pijnboompitten (gebrand)
2 eetlepes tomatenpuree
13 druppels tabasco
20 crostini's gemaakt van ciabatta brood
knoflookolie
200 gr verse parmezaanse kaas (geschaafd)
peper
Benodigdheden
Mes en schaal om de bruchetta's op te plaatsen
Bereidingswijze
1 Ontdoe de tomaten van hun vel
2 Verwijder de zaadjes en snij het vlees in kleine blokjes (laat ze uitlekken in een zeef)
3 snij de sjalotten in zeer fijne blokjes
4 pluk de blaadjes van de basillicum en snij deze in zeer dunne reepjes
5 meng de ingeredienten (dus niet het brood!) in een bak, en roer dit tot een egale massa. Stort terug in de zeef en zet deze in de koeling
6 snij het ciabatta brood in plajes van ongeveer 2,5 cm breed. Smeer hier overheen een klein laagje knoflookolie, en leg de crostini's op een ovenrooster. Rooster ze in de oven niet zo lan tot ze mooi goudbruin zijn, en haal ze dan uit de oven.
7 Doe op alle crostini's gelijke hoeveelheden tomaten tappenade en leg hier weer een paar plakjes geschaafde parmezaanse kaas op.
Serveertip
Leg ze op een schaal of 2 per bord.