1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Potage creme de navets

Potage creme de navets

Door: marcdepester

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-12-2003

Ingrediënten 4 personen


-450 g kleine knolrapen
-25 g boter
-1 th lepel grof zeezout
-225 g kruimige aardappelen
-900 ml water
-zwarte peper en nootmuskaat
-300 ml melk
-4 el (opgeklopte)slagroom
-1 el fijngesneden peterselie
-12 gebakken croutons



Deze room knolraapsoep is een authentiek recept van het Franse platteland.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-schil de rapen en snij ze in kleine stukjes
-schil de aardappels en snij in kleine stukjes

Bereidingswijze

-smelt de boter in de soeppan
-voeg de rapen erbij en kook zachtjes; omdraaien zodat ze helemaal met boter bedekt zijn
-zout toevoegen en deksel op de pan en 10 min laten doorkoken
-voeg het water erbij en de aardappelblokjes
-kruiden met nootmuskaat en peper
-deksel op de pan en zachtjes 30 min laten sudderen
-deksle van de pan en 10 min iets vocht laten verdampen door het vuur iets hoger te zetten
-met de mixer pureren
-melk toevoegen en terug aan de kook brengen
-de room erdoor roeren en de peterselie
-pan van het vuur nemen

Serveertip

-verdeel de croutons op de borden en giet de soep erover



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top