Tompouce van Zure Haringsalade
- Nederlands, Tussengerecht
- 20-30 min.
Een plak geroosterde biet, een bol haringsalade en dan weer een plak rode biet,
een smakelijk en feestelijk tussengerecht
Ingrediënten 4 recipe.people
4 zure haringen2 eetl mayonaise
5 el turkse joghurt
1 eetl. verse fijngesneden dille
1 eetl kappertjes
1 Granny Smith, in blokjes van 5 mm
1 bosuitje, in ringen gesneden
2 grote gekookte bieten, in 8 plakken van 3 mm
1 el keukenstroop
zout en peper uit de molen
Benodigdheden
Grote kom, kleine kom, anti-aanbakpan, ijsboltang. 4 mooie grote bordenVoorbereiding
Snijd de haringen in blokjes van ca 1 cm. Schep in een klein bakje 5 eetl mayo, de joghurt en dille door elkaar.(apart houden) Doe de rest van de saus in een groot bakje en voeg de appel, kappertjes en bosuitjes en de peper toe en daarna de haringstukjes.
Rooster de bietplakken 1 minutt om en om in een anti-aanbakpan ingevet met iets olie, strijk er iets keukenstroop (of honing) over en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Laat de bieten afkoelen tot lauw. Schep met een ijboltang bolletjes van de haring salade op een plak rode biet en dek af met een tweede plak rode biet zodat er een soort sandwich ontstaat. Lepel de apart gehouden dillesaus rondom het bord.