1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Tempura Nuggets

Tempura Nuggets

Door: hanzwiers54

  • Japans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-12-2003

Ingrediënten 4 personen


100 gr. tempurabloem (toko's of grote supermarkten0
1 1/2 dl.ijskoud bronwater met koolzuur
zonnebloemolie
Naar keuze stukjes:(2 cm)
aubergine
courgette
champions
paprika
olijven
kabbeljauw
zeeduivel
gamba's
kipfilet
kalkoenfilet
worteltjes
lenteuitjes (10 cm)
kleine sjalotjes


Verder heb je nodig


Schaal.garde.
frituurpan. keukenpapier
stokjes om erin te steken


Tempura is een Japans gefrituurd gerecht, dat sukjes groenten, stukjes vlees, garnalen, stukjes vis, champions, stukjes kip etc.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer met een garde het ijskoude water door de tempurabloem tot een dik vloeibaar beslag. Het hoeft niet glad te zijn. Verhit de olie tot 180'C.Rijg ze afzonderlijk of gecombineerd aan stokjes. Wentel ze door het beslag en frituur ze in kleine porties in ca.1-2 min krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier, strooi er desgewenst wat zout of pittige paprikapoeder op en serveer ze direct.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanzwiers54
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top