1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Madeleines

Madeleines

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-12-2003

Ingrediënten 4 personen


120 gr bloem
1 theelepel bakpoeder
135 gr suiker
4 eieren
geraspte schil van 1 citroen
125 gr gesmolten boter
extra nodig: madeleine koekjesvorm, ingevet en met bloem
bestoven



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Loem en bakpoeder zeven. Suiker en eieren tot dik mengsel kloppen. Citroen-
rasp erbij doen. Bloem in delen erdoor roeren, boter toevoegen. Beslag 20-30
minuten in de koelkast zetten. Oven op 200 C voorverwarmen. Holletjes van
vorm voor 2/3 met beslag vullen. In midden van oven 10 minuten goudbruin
bakken. Op rooster laten afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstweezel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstweezel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top