1. Home
  2. Recepten
  3. Tulband
  4. Tulband

Tulband

Door: heleen61

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-12-2003

Ingrediënten 8 personen


125 gram boter
125 gram poedersuiker
geraspte schil van 1 citroen
4 eieren
125 gram bloem


Verder heb je nodig


Tulbandvorm, oven


Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer de boter met de suiker en fijngeraspte citroenschil tot een zeer lichte en luchtige creme
Scheid de dooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers geleidelijk door de creme.
Roer het gezeefde meel er door.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel.
Vet de Tulbandvorm in met boter en bestuif haar met meel.

Bereidingswijze

Vul de vorm voor 3/4 met het mengsel. (het moet kunnen rijzen)
Bak de cake ongeveer 30 a 40 minuten bij een middelmatige temperatuur van 175 a 190 graden
Neem daarna de cake voorzichtig uit het blik en laat haar afkoelen op een taartbodem.

Serveertip

Bestrooi de tulband met poedersuiker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top