1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gevulde tomaat
  6. Gevulde tomaat

Gevulde tomaat

Door: bondarenka

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-11-2003

Ingrediënten 4 personen


4 Tomabel tomaten,4 eieren,1 dl.room,50 gr. boter,100gr. gerookte makreel(of gerookte zalm),gemalen zwarte peper,1 eetl.gehakte peterselie en marjolein,50 gr.zalmkaviaar,100 gr.veldsla aangemaakt met olijfolie en azijn,gebakken broodcrouton en gefrituurde basilicumblaadjes.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de Tomabel tomaten,snij er een hoedje af en verwijder de zaadjes.Klop de eieren en de room luchtig op en verwarm ze onder voordurend roeren in een warm-waterbad.Blijf roeren tot de massa begint te stollen.Kruiden en de boter toevoegen,meng de fijngehakte makreel,peterselie en de marjolein bij en vul de tomaten op.Zet de tomaten voor 5 min.in de oven op 160?c.Schik de tomaten op een bord met de veldsla en de broodcroutons,versier met basilicum.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bondarenka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top