1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelsoep
  6. Aardappelsoep

Aardappelsoep

Door: henny_b_b

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-11-2003

Ingrediënten 4 personen


2 el olie
1 ui, fijngesneden
1/2 gedroogde chilipeper, verkruimeld
2 tomaten, ontveld, in stukjes
500 g bloemige aardappelen, geschild, in stukken
1 l groentebouillon
1 ui, in heel dunne ringen
bloem
frituurolie
zout
peper
50 g geroosterde pinda's
groen van lente-ui



Uiringen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de fijngesneden ui en chilipeper ca. 4 min. Voeg de tomaten, aardappelen en bouillon toe en laat alles op zacht vuur ca. 20 min. koken. Pureer de soep en zeef hem eventueel. Bestrooi de uiringen heel dun met bloem en frituur ze krokant in hete frituurolie van 175 graden. Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi de gefrituurde uiringen, pinda's en lente-ui erover.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top