1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Profiterolles met chocoladesaus.

Profiterolles met chocoladesaus.

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-2003

Ingrediënten 6 personen


60 gram melk,
55 gram boter of margarine,
snufje zout,
snufje suiker,
70 gram bloem,
circa 2 ? ei (125 gram),
1 dl slagroom,
150-175 gram pure chocolade, in stukjes,
(eventueel een eetlepel likeur naar keuze),
25 gram geschaafde amandelen,
?-3/4 liter ijs naar keuze (vanille, pistache, praline, witte chocolade).



Wilt u een extra snel dessert? Koop dan kant en klare slagroomsoesjes en serveer ze met een lauwwarme chocoladesaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 65 gram water met de melk, boter, zout en suiker in een steelpan op laag vuur. Neem de pan van het vuur als het mengsel begint te koken er roer er in een keer de bloem door. Zet de pan al roerende 1 minuut terug op het vuur om het mengsel te laten drogen, tot het als een bal van de pan loslaat. Schep het mengsel in een kom, roer er een ei door en voeg het volgende ei toe als de eerste is opgenomen. Meng er daarna de rest van het ei door. Stop met roeren, zodra het een samenhangend deeg is. Schep het deeg in een spuitzak en spuit 25-30 soesjes ter grootte van een walnoot met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Bak de soesjes 20-25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200C tot ze goudbruin en gerezen zijn. Laat ze op een rooster iets afkoelen en snijd ze daarna aan de onderkant open om de warme lucht te laten ontsnappen. Laat ze helemaal afkoelen en bewaar ze luchtdicht in een goed afgesloten trommel. kan 2 dagen van te voren gemaakt worden.

Serveertip

Serveren.
Breng de slagroom aan de kook en roer, van het vuur af, de chocolade erdoor tot deze gesmolten is. Roer eventueel de likeur erdoor. Rooster de geschaafde amandelen lichtbruin in een droge koekenpan. Vul de soesjes met ijs en verdeel ze over dessertbordjes. Schenk de warme chocoladesaus erover en bestrooi ze met geschaafde amandelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top